söndag 4 november 2012

Pyjamasparty på Dagis!

Och stora tjejen har inga pyjamasar att ta på! Eller ja, jo hon har en som hon skulle kunna ha men den vägrar hon att ta på. De andra som hon vill ha är antingen helt fulla med fula fläckar (ja vi äter alltid frulle med pyjamasen på) eller så är hälften av knapparna borta och man ser halva magen på hemma. Visst skulle hon väl kanske kunna ha dem men jag frågade om hon inte skulle vilja välja ett tyg i tyggarderoben så syr vi en ny. En med knappar i grodantyget var hennes svar tillslut. Och så blev det.


Mönster: Stoff och Stils One Piece stl 104 (med vissa förändringar som tex tillagda muddar och en knäppning fram till)
Material: Grön jersey, grodan jersey och muddväv från Skroten. Mörka tryckknappar från Stoff och Stil. Silkesband. Bomulstyg som förstärkning vid knapparna.
Svårighet: Hela pyjamasen är sydd med overlocken förutom halslinningen. Denna hade jag som vanligt problem med eftersom min vanliga skit hushållssymaskin är riktigt kass. Tvillingsöm är inte ett alternativ. Vanlig söm i så här tjockt tyg är heller inte ett alternativ eftersom den skippar maskor (eller säger man lämnar maskor.. humm). Därför blev det idag en snabbvariant med söm i brytningen mellan jersey och muddväv. Inte alls snyggt men det är iallafall en linning. Knapparna var oxå luriga idag. Sedan så hade jag klippt till tyget för att passa med dragkedja (ja det är så mönstret är klippt och glömde helt av det där med knappar). Inser att jag inte kommer ha tid att köpa en kedja och svart dragkedja kändes för hårt. Därför ändrade jag lite på designen och la till knappar på en överlappande muddvävsbit.

2 kommentarer:

  1. Vad fin den blev! Jag har minsann hört att det är din dotter som är upphov till pyjamaspartyt. Det pratas massor om det här hemma, och det avslutas alltid med att berätta att det minsann var M som kom på det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, kanske inte stoltaste piecen och ny maskin är ett måste. visst M har tjatat om detta pyjamaspartyt och fick fråga de andra på samlingen - skoj för dem!

      Radera